Stig Berg

Vår klubbkamrat Stig Berg har gått bort
Vi hedrade honom med en tyst minut i klubblokalen

Stig föddes i Viby i Närke 1944. Han var äldst av 3 syskon och hans föräldrar var tonåringar när han föddes. De flyttade sedan till Örebro där han växte upp. I ungdomen var han väldigt duktig i både fotboll och ishockey och hade bl.a. den välkände idrottsprofilen Orvar Bergmark som ledare. Till yrket var han i grunden byggnadssnickare och flyttade till Göteborg i mitten av 60-talet. Han hade ett antal olika jobb under sitt arbetsliv, ofta tunga och kanske ibland ganska ohälsosamma jobb. Bl.a. arbetade han på ett företag där man gjorde rent oljetankar inifrån. Han arbetade en period i hamnen med så kallad blixtbricka och var även med när Ringhals byggdes. Han fortsatte att jobba efter pensionsåldern och hade gärna fortsatt ännu längre men en sviktande hälsa satte stopp.

Det är lite oklart när schacket kom in i hans liv men troligen ganska tidigt. Stig läste väldigt mycket och krigslitteratur var ett favoritämne.

Hans beskrivs honom som mycket kreativ och snäll. Det är lite oklart när han kom med i vår schackklubb men det måste vara många år sedan. Stig efterlämnar, förutom sina syskon, en dotter och ett barnbarn i Örebro.

Stig dog den 22 september och jordfästs den 5 november. Vi minns en väldigt fin klubbkamrat och duktig schackspelare.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *